Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Ontspoort de Griekse rechtsstaat?

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Ontspoort de Griekse rechtsstaat?


Gepresenteerd door: Tim de Wit

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.


Plan voor Amerikaanse steun Oekraïne verdeelt Republikeinse Partij

Terwijl het moeizaam loopt aan het front in Oekraïne, wacht Kyiv met smart op een nieuw steunpakket uit Amerika. Maar de onderhandelingen over nieuwe steun aan Oekraïne, en ook Israël, zitten muurvast. Met een nieuw voorstel probeert de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden daar verandering in te brengen. Maar het plan van voorzitter Mike Johnson zorgt voor veel kritiek binnen zijn eigen Republikeinse Partij en kan hem zelfs zijn baan kosten. Correspondent Karlijn van Houwelingen praat ons bij.


EUropa Express #4: Ontspoort de Griekse rechtsstaat?

Een jaar na de tragische treinramp in Griekenland zijn er nog steeds veel vragen niet beantwoord en is niemand politiek verantwoordelijk gehouden voor het ongeluk. En dat is niet goed voor het vertrouwen van de Grieken in hun overheid. Nu heeft ook het Europees Parlement haar zorgen uitgesproken over de staat van de Griekse rechtsstaat. Hierover correspondent Bruno Tersago. Wat journalisten hiervan merken, en in hoeverre dit alleen een Grieks probleem is, bespreken we met Free Press Unlimited-onderzoeker Jasmijn de Zeeuw.


Buitenland Uitgelicht: Verenigd Koninkrijk

Steeds meer Britse 65-plussers blijven werken. En dat doen ze niet alleen omdat ze zoveel passie hebben voor hun werk, vertelt VK-correspondent Anne Saenen.