appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De Kopgroep weet het zeker: 'het is de dag van de aanvallers'

De Kopgroep
donderdag 10 september 2020 | AVROTROS | NOS | Marijn Lansbergen

Welke manier van sprinten is anno 2020 nog wél veilig? De mannen van wielerpodcast De Kopgroep komen er niet over uit. Want hoe haal je nog iemand in als je niet van je lijn af mag wijken? Een ding zijn ze het wel over eens: de declassering van Sagan was een terechte.

#14 - Verjaardagspartijtje (S04)

Vandaag wordt de langste etappe van deze Tour de France verreden, van maar liefst 218 kilometer. Maar die afstand valt in het niets bij een etappe in 1954, die wel 350 kilometer telde. En die werd verzilverd, memoreert Mart Smeets, door de Nederlander Henk Faanhof. Faanhof, tijdens de Tweede Wereldoorlog nog te werk gesteld in Duitsland, versloeg iedereen na een rit van 10 uur, 3 minuten 25 secondes. 'Kom daar nu nog maar eens aan', zegt Smeets.

De Natte Vinger

Wie er vandaag met de overwinning vandoor gaat lijkt niet makkelijk te voorspellen. De etappe van vandaag is een typische heuveletappe, die zich uitstekend lijkt te lenen voor de aanvallers. De Kopgroep gokt er unaniem op dat de vluchters vandaag weg zullen blijven. Joost kiest na enig twijfelen voor Trentin, Mart gaat voor de Sloveen Mohorič en Martijn zet in op de man met de gouden helm: Greg van Avermaet.

Ook een gokje wagen op de uitslag van vandaag? Doe mee met de Natte Vinger en maak kans op een exclusief De Kopgroep-mondkapje. 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Tour de France

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1