appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De weergoden van Nice

AVROTROS
zondag 30 augustus 2020 | AVROTROS | Redactie De Kopgroep

De mannen van De Kopgroep blikken in deze nieuwe aflevering vooruit op de etappe van vandaag én nog even terug op die van gisteren. Want ook de mr. 69 van de openingsetappe, Robert Gesink, had daar interessante dingen over te zeggen.  

Als het aan de renners lag, had wielerorganisatie UCI gisteren meer gedaan tegen de vele valpartijen die er bij de eerste etappe van de Tour te betreuren waren. Volgens Mart is het allemaal te wijten aan de weergoden. "De tijd waarin we rijden is anders dan de normale zomer Tour. We rijden de herfst in, en dus ging het regenen. We rijden in september en dan heeft Pluvius het voor het zeggen."

De condor van Varsseveld

De heren hebben het over Robert Gesink, gisteren geëindigd als monsieur soixante-neuf. Na de finish stak hij niet onder stoelen of banken kwaad te zijn op wielerbond UCI. Als een van de veteranen sprak hij zich uit over het gevaar van de gladde wegen en het weigeren tot ingrijpen om schade te voorkomen. Volgens Mart een rol die hem past: "Vooral van zulke mensen hoor je zulke dingen te horen, het kwam ook uit zijn tenen, prima." Martijn tipt het fotografietalent van Gesink, te zien op de foto's die hij maakt tijdens zijn trainingen. "Dat overstijgt echt het niveau je iPhone aanzetten en klikken, het ziet er echt professioneel uit."

De Natte Vinger

Voor vandaag staat er wederom geen gemakkelijke dag op het programma. Het is pas de tweede dag van de Tour en nu al staan er twee bergen van de eerste categorie op het menu. Als de renners die (te) boven zijn gekomen, is het opletten geblazen. De afdaling van de tweede berg, de Col de Turini, is door rennersvakbond CPA een paar weken geleden al bekritiseerd. Er zou te veel los grind op de weg liggen. "Ze schreven er een boze brief over, iedereen was het er mee eens. Maar dat is zoals het het wielrennen betaamd een stille dood gestorven, want we rijden er straks gewoon overheen," aldus Martijn.

Joost geeft Julian Alaphilipe de grootste kansen voor deze etappe, Martijn gaat voor Alejandro Valverde en Mart denkt dat Edvald Boasson Hagen als eerste over de streep komt. Weet jij het beter? Vul dan hier jouw voorspelling in en win een exclusief De Kopgroep mondkapje.  

Elke Tourdag verschijnt er 's ochtends een nieuwe aflevering van De Kopgroep in je favoriete podcast app. Luister de nieuwe aflevering

#3 - Weergoden (S04)

 

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Tour de France

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1