appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Proloog: koersen met het hart

De Nieuws BV
vrijdag 20 juli 2018 | BNNVARA | De Nieuws BV

In De Proloog - de wielertalkshow van De Nieuws BV -  waren vandaag twee vrouwen te gast voor wie de koers een grote rol speelt  in hun dagelijks leven: wielrenner Lucinda Brand en ex-wielerprof Natascha Knaven.

De Proloog: Lucinda Brand en Natascha Knaven-den Ouden

Lucinda Brand, zij eindigde als vierde in het eindklassement van Giro Rosa en maakte indruk met haar daalkunsten in La Course. In de afdaling van de Col de Romme naar de Col de la Colombière, demarreerde ze uit het groepje favorieten. Afdalen vindt ze het mooiste wat er is. Natascha Knaven-den Ouden, ook te gast, meldt tussen neus en lippen door dat ze ooit in de afdaling van de Galibier een topsnelheid haalde van 97,4 kilometer per uur. Natascha is ex-wielerprof, getrouwd met Sky-ploegleider Servais Knaven en samen hebben zij vier koersende dochters. 

Terugblikkend op de etappe met het slot op Alpe d’Huez, waar Sky voor de tweede keer op rij zegevierde, vertelt Natascha - en ze hoopt waarschijnlijk dat Servais geen Radio 1 luistert - dat ze eigenlijk niet zo’n fan is van Chris Froome. Lucinda Brand zag haar Sunweb-ploeggenoot Tom Dumoulin weer naast de winst grijpen. Toch viel er voor haar genoeg te genieten: “Ik vind het mooi dat er weer meer met het hart wordt gekoerst.”

Roef en Route

Roelof van de Redactie is en route in Frankrijk. Hij ziet dat Sky domineert en ging op zoek naar een vreedzame manier om die overheersing een beetje te ondermijnen. Zoals met super irritante liedjes die in je hoofd gaan zitten en er niet meer uit willen. Zo toog Roelof met een ghettoblaster naar het hotel van Team Sky om de mannen uit hun slaap te houden.

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog.

Fietsende dochters

De dochters van Natascha en Servais deden ooit alle vier aan atletiek. Maar de ene na de andere dochter stapte op de racefiets, in navolging van ma en pa. Echt hun eigen keuze, bezweert Natascha. Zij heeft het nu zelf zo druk met de dochters door het hele land naar wedstrijden brengen, dat haar eigen racefiets stof staat te vangen. En dan kan het gebeuren dat er ineens een onderdeel mist. Eraf gesleuteld door een dochter die dat nodig heeft voor haar eigen tweewieler.

Bellen met Ramona

Natuurlijk belt Willemijn met Ramona Terpstra, de vrouw van Niki Terpstra. Hun zoon achtjarige zoon Luca heeft zich op het wielrennen gestort. Wat als hij profrenner wil worden, net als zijn vader. “Ik zou dat niet toejuichen”, aldus Ramona.

De Proloog

De Proloog is dé wielertalkshow van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Elke dag tussen 13:00 en 14:00 schuiven er twee gasten aan, wordt het laatste nieuws van de Tour besproken, bellen we met Ramona Terpstra (de vrouw van Niki), werpen we een blik op de Giro Rosa en is er een bijdrage van Roelof van de Redactie in de rubriek 'Roef en Route'. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

De Proloog: Natascha Knaven en Lucinda Brand

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Tour de France

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1