Sport
BNNVARA

La Course ontknoping zet dameswielrennen op de kaart

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. La Course ontknoping zet dameswielrennen op de kaart

Door de geweldige prestaties van Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk valt Nederland voor het vrouwenwielrennen. Iris Slappendel gaf gisteren commentaar bij La Course. Natuurlijk zaten we allemaal op het puntje van onze stoel, of zoals Slappendel zegt: "Het was echt een titanenstrijd." Zij vertelt wat zo'n spannende ontknoping van een mooie koers doet voor de sport.

Voor Slappendel was de finale "één grote adrenalineshock. Het was een enorm spannende strijd tussen Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen. Met wel een beetje een thriller aan het einde natuurlijk met Annemiek van Vleuten die net in die laatste 25 meter Van der Breggen voorbij steekt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de laatste 25 meter had Slappendel pas door dat Van der Breggen het niet ging redden: "Het was heel lang heel spannend want er zaten maar een paar seconden tussen." En uiteindelijk leidde dit tot de titanenstrijd. Slappendel: "We zien wel vaak dat de Nederlandse dames domineren. Maar als je kijkt naar de top tien zie je dat er acht verschillende nationaliteiten voorkomen. In de breedte, internationaal is het een sport die onwijs groeit."

Dat iedereen heeft kunnen zien dat de ontknoping zo'n strijd is, "dat is gewoon heel gaaf", zegt Slappendel. "Vrouwen die fietsen met het mes tussen de tanden, die maximaal gaan om zo'n wedstrijd te winnen. Vrouwen die slim koersen, heel aanvallend, het is gewoon een mooie strijd."

{mp3 audio="http://content1a.omroep.nl/urishieldv2/l27m4f8cd36b6018575c005b4f52c0000000.8f0e6327c08948e0d8d7e5e796f0df1b/portal/radiomanager/rm3-radio1/audio/2/0717_COMPILATIE_LA_COURSE.mp3" author="" caption="Compilatie La Course met commentaar van Iris Slappendel" }

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie