appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Roef en Route: de eerste Nederlandse vrouw die de Tour won

De Nieuws BV
dinsdag 17 juli 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Vraag een Nederlander wie van zijn of haar landgenoten ooit de Tour de France wonnen en het antwoord zal zijn: Jan Jansen en Joop Zoetemelk. Dring nog even aan met de opmerking dat er vroeger ook een Tour voor vrouwen bestond, en misschien komt de naam Leontien van Moorsel bovendrijven.

Roef en Route: de eerste Nederlandse vrouw die de Tour won

En hoewel Van Moorsel inderdaad twee keer de sterkste was in de Tour FĂ©minin, was zij niet de eerste landgenote die die eer te beurt viel. Wie dat wel was, vertelt Roelof je vandaag. Zodat je het nooit meer vergeet.

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1