appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 3 mei

Het kampioensfeest van Ajax was totaal misplaatst

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een noodverordening rond het Leidseplein, terrassen dicht en een oproep om niet naar de stad te komen. Dat leek te werken, want in de binnenstad van Amsterdam bleef het rustig nadat bleek dat Ajax de landskampioentitel mee naar huis nam.

Maar dat was anders bij de Johan Cruijff ArenA. Daar stonden duizenden supporters, naar schatting zo'n 12.000, hun club aan te moedigen. De spelers beloonde dat door ‘even’ de schaal te laten zien. Zo werd het toch nog een feestje. Spontaan, werd het genoemd. En de politie trad niet op om ‘escalatie te voorkomen'. 

Duizenden mensen; op elkaar, zonder afstand of mondkapje. Hoe kijk jij daarnaar in coronatijd? Is het middelvinger naar coronaslachtoffers en zorgverleners? Of is dit feestje prima verlopen, zeker met de gedachte dat het veel erger had kunnen zijn? En hoe past de beslissing om geen publiek toe te laten bij deze wedstrijd? Dan had de mensenmassa wellicht beter gecontroleerd kunnen worden.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1