appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 30 april

Den Haag moet het wantrouwen nu achter zich laten

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Tot diep in de nacht werd er gisteren gedebatteerd over de ministerraadnotulen en het herstel van vertrouwen tussen Kamer en kabinet. Er werd een motie aangenomen van GroenLinks en PvdA over een nieuwe bestuurscultuur.

Vandaag is een nieuwe dag, ook in Den Haag. Maar betekent dat ook een nieuwe start? Later vandaag komt informateur Tjeenk Willink waarschijnlijk met een eindverslag over de eerste ronde gesprekken van de formatie. Die moet zeven weken na de verkiezingen ook weer op gang komen.

Heb je er vertrouwen in dat de Kamer beter geïnformeerd zal worden in de toekomst? Of kan geen aangenomen motie of belofte voor een betere bestuurscultuur het vertrouwen in de regeringskopstukken nog herstellen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1