appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 28 april

Het voelt niet goed om vandaag te versoepelen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Vandaag is het zover: de eerste versoepelingen worden doorgevoerd om Nederland langzaam van het slot te krijgen. De avondklok wordt afgeschaft, we kunnen winkelen zonder afspraak, een bezoek aan het terras is weer mogelijk en we mogen twee mensen thuis ontvangen. 

Maar: veel mensen (in groepjes) op de been, drukke parken: dat was het beeld dat we gisteren op Koningsdag zagen, en een voorbode kan zijn voor zonnige lentedagen. Feit blijft ook dat het aantal coronabesmettingen de afgelopen week opnieuw is gestegen, en het aantal coronapatiënten op de ic's hoog blijft. 

Komen deze versoepelingen te vroeg? Of zijn we verantwoordelijk genoeg om dit aan te kunnen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1