appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 27 april

De koning heeft het verlies aan vertrouwen aan zichzelf te wijten

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Geen opbeurend nieuws voor Willem-Alexander op deze Koningsdag. Het vertrouwen in de koning is namelijk aanzienlijk lager dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit de jaarlijkse koningsdagenquête.

Nederland is nog niet over de ophef om de herfstvakantie naar Griekenland heen: het vertrouwen staat nu op 57 procent, waar dat eerder 76 procent was. Ook Máxima en de monarchie staan er slechter op dan voorheen. 

Toen de koning aantrad, gaf hij aan een moderne vorst te willen zijn, die meelevend en betrokken zijn taken verricht. Dat gaat dus niet helemaal van een leien dakje. 

Wat vind jij? Had de koning meer moeten doen om zijn koningschap modern in te richten en het vertrouwen te herstellen? Of oordelen we te hard over de man die in dit coronajaar ook weinig kansen heeft gehad zijn goede kanten te laten zien?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1