appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 23 april

Het toenemende overgewicht bij jongeren is zorgelijk

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Maar liefst een kwart van de jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar heeft overgewicht. Dat blijkt uit de Jeugdmonitor van het CBS. Eerder bleek al uit onderzoek dat de leefstijl van kinderen sterk is beïnvloed door de coronamaatregelen.

Desondanks beoordeelt 88 procent van de jongvolwassenen de eigen gezondheid als goed.

Maak jij je zorgen over het toenemende overgewicht bij jongeren? Je eigen kind misschien? Worstel je zelf met gewichtsproblemen? Of denk je dat de problemen vanzelf oplossen als er straks door de versoepelingen weer meer mogelijkheden zijn om te sporten?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1