appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 22 april

Het vertrouwen in de politiek is nu écht weg

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Is gisteren het laatste restje vertrouwen in de politiek verdampt? De onthulling van RTL Nieuws dat het kabinet in 2019 doelbewust besloot de Tweede Kamer niet volledig in te lichten over de toeslagenaffaire legt een bom onder de kabinetsformatie.  

Want fractieleiders Kaag van D66 en Hoekstra van het CDA riepen de afgelopen weken om openheid en een nieuwe politiek, de pijlen waren gericht op Mark Rutte. Maar Kaag en Hoekstra zaten in 2019 zélf in de ministerraad en zouden zich – volgens de notulen waaruit gelekt is – dus ook schuldig hebben gemaakt aan de politieke doodzonde van achterhouden van informatie voor de Tweede Kamer. 

Wat vind jij...
Heeft het vertrouwen in de politiek met deze affaire de definitieve genadeklap gekregen? En vooral: Hoe nu verder?

Vind je dat Rutte, Kaag en Hoekstra op moeten stappen?  
Of moeten er zelfs nieuwe verkiezingen komen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1