appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 21 april

We kunnen best verantwoord met de versoepelingen om gaan

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De tegen medische adviezen in heeft het kabinet besloten versoepelingen door te voeren. Rutte noemt het een balanceeract. We nemen een risico, maar daar moeten we wel zorgvuldig en voorzichtig mee omgaan. 

De terrassen gaan voor een beperkte tijd open, het aantal mensen dat we thuis mogen ontvangen verdubbelt, en de avondklok verdwijnt. Het OMT had dit liever een paar weken later gezien; de burgemeesters zien hun wensen van vorige week uitkomen. Is de samenleving er ook klaar voor? 

Er wordt ons een volle koekjestrommel voorgehouden en ons vertelt dat we één koekje mogen pakken. Kunnen we de verleiding aan? Vertrouwt u erop dat mensen na een borreltje op een terras braaf naar huis gaan of bent u bang dat deze eerste stap richting vrijheid leidt tot escalatie?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1