appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 20 april

De Superleague is een ramp voor het voetbal

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

"Verraad", "ware aardverschuiving" en "een atoombom"! De reacties op het voornemen van twaalf van de beste voetbalclubs ter wereld om een eigen competitie, de Super League, te starten liegen er niet om. Deze twaalf Spaanse, Italiaanse en Engelse clubs zijn ontevreden over het geld dat in de Champions League gedeeld moet worden met de kleinere clubs. Zij willen de lucratieve inkomsten uit onder andere de uitzendrechten zelf opstrijken in een competitie waarin ze verzekerd zijn van deelname.  


De organisator van de Champions League, UEFA, reageert furieus en zint op sancties waarbij bijvoorbeeld spelers die in de nieuwe competitie uitkomen niet meer mee mogen doen in nationale elftallen. 

Bovendien is de angst dat de nationale competities worden uitgehold omdat nu de kleinere clubs minder inkomsten krijgen. 

Is de oprichting van de nieuwe competitie inderdaad de doodsteek voor de nationale voetbalcompetitie zoals de KNVB vreest? Of zal het zo'n vaart niet lopen? Voel je je als fan bedonderd, omdat het alleen lijkt te gaan om het opstrijken van zoveel mogelijk geld door de topclubs?  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1