appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 15 april

Het terugtrekken van de troepen uit Afghanistan is een pijnlijke beslissing

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

In navolging van de Amerikanen trekt de NAVO na 20 jaar de troepen terug uit Afghanistan. Amerika heeft naar eigen zeggen haar doelen bereikt: Osama Bin Laden is gevonden en de terroristische dreiging is verdwenen. De oorlog in Afghanistan kostte duizenden mensen het leven en heeft ook miljarden euro's gekost.

Maar het land is nog steeds niet veilig en de Taliban is niet verslagen. De Afghaanse parlementsvoorzitter vreest een nieuwe burgeroorlog. Is het daarom verstandig om nu te vertrekken? Of zijn dan alle inspanningen voor niets geweest en zouden we langer moeten blijven om te helpen het land op te bouwen, en de Taliban verder te bestrijden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1