appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 14 april

De discussie over de zorgbonus is gênant

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Daar is hij weer: de zorgbonus. Vorig jaar zorgde het extraatje – toen van 1000 euro - voor het zorgpersoneel al voor veel discussie. En voor een extra uitgave van ruim 2 miljard euro. Vandaar dat het kabinet dit keer voorzichtig laveert. 

Minister van Ark voor Medische Zorg schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat ze moeite heeft om een keuze te maken: óf alle zorgmedewerkers een bonus van maximaal 240 euro. Óf alleen de ‘frontlinie’, dus de mensen die het meeste met corona te maken hebben, krijgt een extra uitkering van 500 euro. Ze vreest voor een nieuwe overschrijding van het budget. 

Maar wie behoort wél en wie niet tot die frontlinie? En steekt deze bonus niet heel schril af bij de enorme bedragen die voor het bedrijfsleven worden uitgetrokken?  

Wat vind jij? Moet Van Ark ruimhartig zijn en zelf een beslissing over die bonus nemen? En: is het niet beschamend dat we hier weer discussie over moeten voeren? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1