appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 12 april

Het kabinet moet gehoor geven aan de oproep van burgemeesters om te versoepelen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

‘Gereguleerd naar buiten', dat willen de burgemeesters van de vier grootste steden. Vorige week sprak het kabinet over een plan om winkels en terrassen te openen en de avondklok te schrappen per 21 april. Maar door de situatie in de ziekenhuizen is dat toch niet mogelijk, liet het kabinet gisteren weten na het Catshuisoverleg. 


"In de dichtbevolkte gebieden hebben inwoners de buitenruimte hard nodig", zeggen de burgemeesters Halsema (Amsterdam), Dijksma (Utrecht), Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag). Ze vrezen dat inwoners deze ruimte opeisen, en dat bijvoorbeeld de parken vollopen en de boel niet meer te handhaven is. 

Moet het kabinet luisteren naar de oproep van de burgemeesters? Of zal dat alleen maar voor meer drukte en dus meer besmettingen zorgen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1