appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 8 april

Het AstraZeneca vaccin voelt betrouwbaar genoeg

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het Kabinet beslist vandaag met hulp van de Gezondheidsraad of er weer geprikt kan worden met het AstraZeneca vaccin bij mensen jonger dan 60 jaar. Vorige week werd het prikken weer tijdelijk stopgezet vanwege een zeer zeldzame vorm van trombose die optrad bij enkele mensen die waren ingeënt.

Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA concludeerde gisteren dat het waarschijnlijk gaat om een zeldzame bijwerking van het vaccin, maar zegt ook dat de voordelen van prikken opwegen tegen de bijwerkingen.

De vraag is of daarmee de twijfel is weggenomen. Horen bijwerkingen nou eenmaal bij vaccinaties en heeft u nog steeds vertrouwen in AstraZeneca? Of zou u misschien wel liever een ander vaccin willen als u de keuze zou hebben?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1