appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 2 april

Het is goed dat Rutte doorgaat

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

"Ik heb mij dat achteraf verkeerd herinnerd," verdedigde Mark Rutte (VVD) zich gisteren in het Omtzigt-debat toen bleek dat hij tóch over collega Pieter Omtzigt van het CDA had gesproken in de verkenning. De Kamer was woest. Een motie van afkeuring tegen Rutte werd aangenomen; de motie van wantrouwen kreeg met 72 stemmen net geen meerderheid.

Hoewel er in de Kamer nu voldoende steun is voor de demissionair premier om aan te blijven, heeft zijn geloofwaardigheid wel een enorme deuk opgelopen. Is het vertrouwen in Rutte onherstelbaar beschadigd? Wordt het formeren met Rutte een onmogelijke taak? Of moeten we blij zijn dat Rutte zich opnieuw uit een benarde positie heeft weten te redden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1