appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 31 maart

Boeren gaan belonen voor natuurbescherming is de manier om de landbouwcrisis op te lossen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Om aan de stikstofregels te voldoen, moet het landbouwbeleid drastisch op de schop. In de afgelopen jaren werd daarbij vooral gesproken over een inperking van de veestapel.  

Dat is een te beperkte en niet effectieve benadering, zegt een brede coalitie van boeren- en landschapsorganisaties vandaag in de Volkskrant. Ze vragen om strakke regie vanuit Den Haag, zodat in de toekomst de nadruk niet meer ligt op maximale productie, maar op biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid. Een van de manieren om dat te bereiken is om boeren voortaan te belonen voor hun rol bij natuurbescherming.

Is dit een constructieve manier om een groot probleem op te lossen, of zijn dit gewoon mooie woorden om boeren die zwaar moeten inleveren in het gareel te houden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1