appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 29 maart

De overheid moet optreden tegen volle kerken

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Volle kerkbanken, agressie tegen journalisten – in Urk en Krimpen aan de IJssel liet een deel van de protestantse gemeente zich van hun slechtste kant zien. De politie greep niet in, om ’escalatie te voorkomen'. 

Maar zoals een ongelovige dorpsgenoot het verwoordde: “Ik sta morgen wel weer naast al deze mensen in de supermarkt” Voor de geloofsgemeenschappen geldt; vrijheid van godsdienst moet hand in hand gaan met verantwoordelijkheid. 

Moet de overheid voorkomen dat kerken vol zitten, zeker nu de besmettingscijfers weer oplopen? Of weegt artikel 6 uit de grondwet - Vrijheid van godsdienst en levensovertuiging – hier zwaarder en moet de overheid zich er niet mee bemoeien?  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1