appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 23 maart

Het aanpakken van de gezondheidskloof moet de hoogste prioriteit krijgen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Mensen met een laag inkomen lopen tot drie keer meer kans te sterven aan corona. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Volgens onderzoekers zou het verschil te maken kunnen hebben met hun arbeidsomstandigheden en de krappere behuizing waarin mensen met een laag inkomen wonen. Mensen lopen daardoor meer risico besmet te raken. Ook leefstijl speelt een rol. Mensen met een laag inkomen roken vaker en hebben vaker overgewicht.
 
Ook voor andere ziektes geldt dat mensen met lagere inkomens daar eerder aan overlijden. Moet de overheid er zorg voor dragen dat iedereen gezond oud kan worden? Of ligt de verantwoordelijkheid daarvoor bij jezelf? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1