appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 22 maart

FIFA en de KNVB moeten de druk op Qatar opvoeren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Amnesty International roept de FIFA vandaag op om 'dringende en concrete actie' te ondernemen in Qatar om zo de situatie van arbeidsmigranten te verbeteren. De mensenrechtenorganisatie vraagt de KNVB deze oproep te steunen. "Dit is het moment voor de voetbalwereld om van zich te laten horen."

Komende woensdag speelt Nederland de eerste wedstrijd in de kwalificatie naar het WK in Qatar. Dit weekend kwam de voetbalbond met een statement dat ze een boycot niet zien zitten, maar wel hun verantwoordelijkheid willen nemen en op een ‘sociaal verantwoorde’ manier willen deelnemen aan het toernooi. 

Wat voor standpunt moet Nederland innemen als we ons plaatsen voor Qatar-WK? Moeten we ons uitspreken? En op wat voor manier? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1