appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 19 maart

De linkse partijen moeten fuseren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De tijd lijkt rijp voor een linkse samenwerking. Als er ooit een moment is om het te doen, is dat nu. Nog nooit was het traditioneel linkse blok zo klein. Hadden de linkse partijen in 2012 samen nog 57 zetels. Nu houden PvdA, SP en GroenLinks volgens de voorlopige uitslag samen 25 zetels over.

Eerdere pogingen tot linkse samenwerking liepen stuk. Vaak wilde de partij die er het best voorstond liever zelf groter worden. Maar nu is heel links gevloerd en ligt met de rug op de grond. Gaat een fusie een links blok weer sterker maken? Of gaat een fusie juist nooit werken, omdat de partijen nu eenmaal een verschillende bloedgroep hebben?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1