appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 15 maart

Reizigers zouden eigenlijk hun voucher moeten gebruiken om een nieuwe vakantie te boeken

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het is inmiddels een jaar geleden dat de vakantiereizen massaal werden geannuleerd. Vouchers werden door de reisorganisaties uitgedeeld, maar die moeten binnen een jaar en een dag worden ingewisseld.

Voor consumenten begint de tijd nu te dringen om de tegoedbonnen in te wisselen, anders is die verlopen en kun je fluiten naar je geld. 

Er is nu grote onrust in de reisbranche, het geld om die vouchers uit te betalen is er niet.  De overheid was redelijk snel met instellen van een zogenaamd voucherfonds, maar de goedkeuring vanuit Brussel van dit fonds laat nog op zich wachten. Het kan nog wel weken duren voordat deze staatslening officieel goedgekeurd wordt. 

Heb jij nog een voucher liggen en weet je al wat je ermee van plan bent? Ga je je voucher in ieder geval opnieuw besteden aan een vakantie? Of ga je je geld terugeisen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1