appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 12 maart

We moeten meer bewegen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

In het afgelopen coronajaar zijn we flink minder gaan bewegen. Een derde van de volwassenen belandt eerder op de bank en daarmee onder de minimale beweegrichtlijn van 150 minuten per week. Gevolg: we worden minder oud of krijgen sneller gezondheidsproblemen. 

Uit het onderzoek van Hogeschool Arnhem-Nijmegen blijkt dat vooral lager opgeleiden minder bewegen. Zij blijken moeilijker dan hoogopgeleiden hun beweeggedrag aan te passen of hebben simpelweg te weinig geld voor sportschoenen of een racefiets. De sociaal-economische verschillen in ons land zijn hierdoor vergroot.

Is het onze eigen verantwoordelijkheid om voldoende te bewegen – een half uurtje wandelen per dag zou iedereen moeten kunnen – of moet het kabinet veel meer doen om ons in beweging te krijgen? En hoe is jouw beweeggedrag in deze coronatijd?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1