appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 11 maart

Het is goed dat de politie de grenzen opzoekt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Hoe ver mag je gaan in de strijd tegen zware criminelen? Bij een geruchtmakende zaak rond de afpersing van een fruitgroothandel zochten politie en justitie de grenzen op.

De politie liet de verdachte praten door een ontvoering in scène te zetten, zo bevestigt de advocaat van de betrokken verdachte vandaag aan De Telegraaf.

Eerder deze maand heeft de rechter in een andere zaak de inzet van een omstreden undercovermethode nog verworpen. En gisteren spraken verschillende maatschappelijke organisaties en bedrijven zich uit tegen plannen om het tappen van versleutelde diensten als Whatsapp en iMessage mogelijk te maken.  

Is het terecht dat in het belang van onze veiligheid de grenzen worden opgezocht? Of moeten politie en justitie terughoudend zijn in het gebruik van dit soort methoden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1