appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 10 maart

Ethisch verantwoord ondernemen moet verplicht worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Als bedrijven niet ethisch verantwoord ondernemen moeten er sancties volgen. Dat staat in een initiatiefwet van SP, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Zij willen bedrijven verplichten om zaken als dwangarbeid, moderne slavernij en milieuvervuiling uit hun productieketens te bannen. Want ook in Nederland ligt er kleding in de winkels die gemaakt is door onderdrukte Oeigoeren in China, en bedrijven investeren nog steeds in het WK in Qatar. 


De overheid maakt vrijwillige afspraken met bedrijven over de naleving van deze regels. Maar is dat genoeg? Kun je bedrijven wettelijk verplichten om mensenrechtenschendingen en milieuschade te voorkomen bij de productie van hun goederen? Is dat wel haalbare kaart? En hoe ga je dit controleren? Doe je zelf ethisch verantwoord boodschappen of let je daar op bij het aanschaffen van spullen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1