appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 5 maart

De WW inkorten naar één jaar is een goed idee

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Volgens CDA-lijstrekker Wopke Hoekstra moet de WW-uitkering maximaal één jaar duren. Mensen moeten zo snel mogelijk aan de slag, werk zorgt namelijk voor levensgeluk, aldus Hoekstra. Ook moet de arbeidsmarkt worden verbeterd zodat mensen sneller een baan kunnen vinden. Nu is een WW-uitkering nog maximaal twee jaar, afhankelijk van het aantal gewerkte jaren.

Het CDA wil wel de uitkering in de beginperiode verhogen. Volgens berekeningen van het CPB levert het plan 600 miljoen euro op. Vanuit verschillende politieke partijen wordt het plan aangevallen. Jesse Klaver van GroenLinks vindt dat "gewone mensen bij rechts" op deze manier de "rekening van de coronacrisis betalen". PVV-leider Wilders noemt Hoekstra op twitter een "ongelofelijke aso”.

Kunnen mensen op deze manier sneller aan een baan worden geholpen? Of moeten we in deze tijden van corona van de uitkeringen afblijven?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1