appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 3 maart

Het is deze keer ontzettend moeilijk om je stem te bepalen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Bent u er al uit? Welk hokje u rood maakt op 17 maart? Veel kiezers gaan over twee weken op een andere partij stemmen.

Uit onderzoek door de Vrije Universiteit en onderzoeksinstituut Kieskompas blijkt dat slecht iets meer dan de helft van de kiezers trouw blijft aan de keuze die in 2017 gemaakt werd. 20% van de kiezers twijfelt. En 23% stapt bij deze verkiezingen over naar een andere partij. Met 37 partijen is de keuze enorm.

Afsplitsingen in het politieke landschap, coronamaatregelen strijden om voorrang met idealen. Vooral linkse kiezers blijken te worstelen met hun keuze. Waarom weten partijen u moeilijker te overtuigen om op hen te stemmen dan voorheen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Door een technisch probleem heb je vandaag misschien geen nieuwsbrief ontvangen. Meepraten kan via 0800-1101. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1