appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 1 maart

Kernenergie verdient een eerlijke kans

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Tijdens het lijsttrekkersdebat van RTL stak het onderwerp weer de kop op: kernenergie. Hoewel het jarenlang een taboe was, lijkt kernenergie weer enigszins bespreekbaar.

Gisteren noemde Mark Rutte het zelfs een serieus alternatief voor kolen en gas. Waar die nieuwe kerncentrale dan zou kunnen komen, volgens hem? In Groningen.  

Dat stuitte meteen op veel kritiek in het hoge Noorden. Na alle aardbevingen door gaswinning - en bijkomende miljardenschade – zien de Groningers een kerncentrale in hun achtertuin niet bepaald zitten. 

Bovendien gaan er nog jaren overheen voordat zo'n centrale er überhaupt staat. Is dat niet te laat, gezien de snelheid waarmee de klimaatcrisis zich ontwikkelt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1