appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 18 februari

Mensen met een negatief testbewijs moeten meer vrijheden krijgen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Weer naar een restaurant theater of de bioscoop, het zou mogelijk moeten worden met een negatief testbewijs op zak. Het kabinet buigt zich over dit plan.

Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW is het ministerie van Volksgezondheid bezig met een testbewijs dat ongeveer half maart klaar moet zijn. Het idee is dat de negatieve uitslag 48 uur geldig is en je weer toegang krijgt tot plekken waar we nu niet naar binnen kunnen.

Is een dergelijk testbewijs een goed idee? Of is het oneerlijk om onderscheid te maken tussen mensen die wel en niet getest zijn ? Want is een test voor iedereen binnen handbereik en moet je dan om de twee dagen testen om die vrijheid inderdaad te krijgen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1