appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 17 februari

De avondklok moet nog even blijven

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De rechter bepaalde gisteren dus dat er per direct een streep door de avondklok moest, omdat deze wettelijk niet goed is onderbouwd. Een overwinning voor Willem Engel van Viruswaarheid.

Maar de kurk moest weer terug op de champagnefles toen werd besloten dat de avondklok sowieso tot vrijdag van kracht blijft. Dan kan het kabinet in de tussentijd aan de gang met een spoedwet en de benodigde steun van Tweede en Eerste Kamer. Schande, vindt Viruswaarheid.

Het overgrote deel van de Nederlanders denkt er echter anders over: tachtig procent steunt de avondklok en begrijpt de noodzaak. Nog even doorbijten, dus. Of zie jij deze maatregel nog altijd als buitenproportioneel? 

*De cijfers genoemd in de tekst zijn op basis van onderzoek van het RIVM. De uitslag van de poll van Stand.nl staat hier los van en is niet gebaseerd op representatief onderzoek. De poll van Stand.nl heeft als doel om het gesprek tussen verschillende partijen gaande te houden en dient als startpunt voor een discussie. (Toegevoegd op donderdag 18 februari.) 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1