appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 16 februari

Het gebruik van houtkachels moet aan banden worden gelegd

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Houtkachels en open haarden blijken veel vervuilender dan gedacht. Ze zijn niet verantwoordelijk voor 10 procent, maar voor 23 procent van de fijnstofuitstoot in Nederland, en daarmee dus voor luchtvervuiling en longklachten. 

Verschillende gemeentes proberen het gebruik van houtkachels en open haarden te beperken en hun inwoners te leren hoe ze verantwoord met de houtvuurtjes om moeten gaan. De handhaving is daarbij nog een probleem. 

Heb jij een houtkachel en stook je voor de gezelligheid? Of juist uit duurzame overwegingen – de verwarming hoeft dan tenslotte minder te werken. Of ervaar je overlast op dagen dat er flink wordt gestookt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1