appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 11 februari

Het nieuwe kabinet moet suiker, vet en zout wettelijk aan banden leggen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een nieuw kabinet moet hard ingrijpen tegen suiker, zout en kinderreclame voor ongezond eten. Die oproep doen Unicef, de gemeente Amsterdam en vier gezondheidsfondsen. 

Het kabinet laat regulering nu nog over aan de voedingsindustrie zelf, maar volgens de organisaties schiet die ernstig tekort. Met 13.000 sterfgevallen per jaar is ongezonde voeding na roken de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak. En als we zo doorgaan, zeggen de organisaties: dan heeft in 2040 twee derde van de bevolking overgewicht. 

Moet de overheid beter letten en zich actiever met onze voeding bemoeien of kunnen we dat zelf wel?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1