appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 10 februari

Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om per post te stemmen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De coronapandemie maakt het houden van de verkiezingen tot een moeilijke operatie. Verschillende OMT-leden laten weten dat ze zich grote zorgen maken over de besmettingsrisico's.

Toch is het de bedoeling dat ze doorgaan. Uitgesmeerd over drie dagen en 70plussers krijgen de mogelijkheid om per post te stemmen.

Vandaag dient een kortgeding van de Partij voor de Dieren tegen de staat om minister Ollongren te dwingen die groep uit te breiden.

Stemmen per post kan een optie zijn voor de veiligheid van ieders gezondheid en de drempel wellicht voor iedereen verlagen om te stemmen. Aan de andere kant staat de betrouwbaarheid van de uitslag voorop en experts noemen poststemmen ‘risicovol’

Moet het stemmen per post worden beperkt tot mensen die anders echt niet kunnen of zou het een hele grote groep net dat laatste duwtje kunnen geven?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1