appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 5 februari

Het is onnodig om de Tweede Kamerverkiezingen uit te stellen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De burgemeesters van vijf gemeenten hebben grote twijfels over de organisatie van de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Tegen NRC zeggen ze dat het kabinet de verkiezingen moet uitstellen. Volgens de burgemeesters van de gemeenten Venray, Medemblik, Echt-Susteren, Zevenaar en Ede zijn de risico’s van de verkiezingen te groot. Ze wijzen op de nieuwste modellen van het RIVM, waarin wordt voorspeld dat de piek van het aantal besmettingen rond 17 maart ligt.

Het kabinet ziet tot nog toe niets in het uitstellen van de verkiezingen. Demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken liet eerder weten dat zij er alle vertrouwen in heeft dat de verkiezingen veilig kunnen verlopen en neemt voorzorgsmaatregelen. Kiezers kunnen deze verkiezingen twee dagen eerder naar de stembus en mogen een extra volmachtsstem uitbrengen. Bovendien kunnen 70-plussers per post stemmen.

Bieden de genomen voorzorgsmaatregelen genoeg vertrouwen om de verkiezingen, het belangrijkste instrument van onze democratie, veilig te laten verlopen? Of hebben de burgemeesters gelijk en is het onverantwoord om, met een mogelijke derde golf op komst, kiezers massaal naar de stembus te sturen?


Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1