appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 29 januari

Nederlanders moeten meer spaargeld uitgeven.

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De coronacrisis kent veel verliezers: zzp’ers en ondernemers hebben minder inkomsten en houden met moeite het hoofd boven water. Toch is de Nederlandse spaarberg het afgelopen jaar tot recordhoogte gestegen: in totaal kwam er bijna 42 miljard euro bij op spaar- en betaalrekeningen van Nederlandse huishoudens. Een jaar eerder was dat ongeveer de helft.

Het roept de vraag op of mensen dat massaal extra gespaarde geld niet beter kunnen uitgeven. De economie kan immers wel een impuls gebruiken. Heb je plannen om een nieuwe auto aan te schaffen? Steun je lokale ondernemers door iedere week een maaltijd af te halen? Of ben je door de coronacrisis juist al je spaargeld kwijtgeraakt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1