appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 26 januari

Het gedrag van rellende jongeren is op geen enkele manier goed te praten

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Gisteravond, op de derde dag van de avondklok ging het weer mis. Er waren rellen in meerdere steden. Vuurwerk afsteken, brandstichting, het leegplunderen van winkels en het bekogelen van politie... Ook moest de ME ingrijpen in verschillende steden.  

Veel van de relschoppers zijn jongeren. Waar komt het losgeslagen gedrag van deze jongeren vandaan? Ontbreekt het perspectief? De coronamaatregelen beperken hun vrijheid, sommigen zijn hun baan kwijtgeraakt en dan kunnen ze 's avonds ook niet meer met vrienden afspreken... Zijn de rellen hun uitlaatklep?  

En ligt er een verantwoordelijkheid bij de ouders? De gemeente Oosterhout wil de ouders van kinderen die betrokken zijn bij rellen financieel aanpakken. Wie opnieuw de fout in gaat riskeert een boete van 2.500 euro. In hoeverre zijn de jongeren - en hun ouders - verantwoordelijk voor dit gedrag? Moeten we er meer begrip voor tonen of zonder omhaal afkeuren?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1