appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 25 januari

De rellen van afgelopen weekend zijn on-Nederlands

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Treurige beelden gisteravond vanuit 10 gemeenten. Vernielde winkelruiten, brokstukken op straat na confrontaties met de politie en zelfs een uitgebrande douane-auto op het stationsplein in Eindhoven. 

Het roept de vraag op: In wat voor land leven we eigenlijk? Wat drijft deze mensen om zo tekeer te gaan en zelfs een GGD-teststraat in brand te steken, zoals in Urk. Of een ziekenhuis aan te vallen, zoals in Enschede?

Natuurlijk, het is een kleine groep. Maar wel een groep die het land en de maatschappij grote schade toebrengt. Vanochtend worstelen we met de vraag: Wat moeten we nou met dit geweld en deze agressie?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1