appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 21 januari

Met Joe Biden als president breken betere tijden aan

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Op de eerste dag van zijn presidentschap lijkt Joe Biden al meteen voortvarend van start te gaan: In de eerste uren van zijn termijn heeft hij 17 presidentiële decreten ondertekend.

Zo sluiten de VS zich weer aan bij het Klimaatakkoord van Parijs, komt er een mondkapjesplicht in federale gebouwen en beëindigde de kersverse president de noodtoestand aan de Mexicaanse grens... Hoop en verandering waren de centrale thema's in alle speeches 

Maar Biden erft een diep verdeeld land waar corona huishoudt en er is nog altijd een handelsoorlog met China. Kun je van hem verwachten dat hij het land verenigt, de internationale betrekkingen verbetert en de economie draaiende houdt? En wat betekent zijn aanstelling voor de rest van de wereld? Wat gaan wij, Nederland, merken van de nieuwe “first man” in het Witte Huis?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1