appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 18 januari

Het kabinet moet alle mogelijke middelen inzetten om de Britse variant te bestrijden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Helemaal geen bezoek meer, een avondklok en Schiphol dicht, het zijn allemaal middelen die nog ingezet kunnen worden om het coronavirus de kop in te drukken.  

Het OMT maakt zich namelijk grote zorgen over de Britse variant van het virus, die veel besmettelijker is. Volgens een schatting is 10 procent van alle coronabesmettingen nu met de Britse variant. Volgende maand kan dat al oplopen tot 50 procent. In maart zou dat kunnen leiden tot een stijging van het aantal besmettingen en opnieuw een grote druk op de zorg, is de angst van het OMT.

Het kabinet besloot dit weekend dat de basisscholen langer dicht blijven, maar een beslissing over de avondklok laat nog altijd op zich wachten. 

Vind je dat de avondklok er onmiddellijk moet komen? Of gaan meer maatregelen juist ten koste van een kwetsbare groep, zoals jongeren of mensen die met psychische problemen kampen? Kan jij hier uit eigen ervaring wat over vertellen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1