appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 14 januari

De inrichting van het land kan het beste bepaald worden door politiek Den Haag

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het bouwen van een miljoen woningen, de aanleg van duizenden hectaren bos en de realisatie van windmolens en grote zonneparken: het zijn grote opgaven die ons land te wachten staan.

Veel van dit soort projecten verzanden in gesteggel tussen groepen met tegenstrijdige belangen, zoals boeren, burgers, projectontwikkelaars, natuurbeheerders en voorstanders van duurzame energie, blijkt uit een inventarisatie van De Volkskrant.

Moet er meer regie komen vanuit Den Haag? Moet het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) zelfs terugkeren? Of moet het takenpakket van ruimtelijke inrichting bij de lokale en regionale overheden blijven?  

Wordt er bij jou in de gemeente al jaren ruzie gemaakt over waar wel en geen woningen moeten komen? Lig je al tijden in de clinch met provincie of andere partijen over bijvoorbeeld de komst van windmolens? Of val je telkens tussen wal en schip bij het zoeken van een nieuwe woning? Laat het ons weten!

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1