appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 11 januari

Een verlenging van de lockdown heeft alleen effect als er strenger wordt gehandhaafd

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Nederland blijft langer op slot. Volgens Haagse bronnen is dat de uitkomst van beraad op het Catshuis.

'Fuck it, wij zijn open vanaf nu', zo liet een Eindhovens BBQ-restaurant dit weekend weten. Het restaurant kreeg een waarschuwing, geen boete. En bij zondagmiddag werd in Breda een zogenoemde ‘vrijheidswandeling’ van zo'n honderd mensen gestopt door de politie. Ook hier zijn geen boetes uitgedeeld. Ook blijken we nog steeds te weinig thuis te werken, maar blijven strenge maatregelen op de werkvloer nog altijd uit.

Heeft het zin om het land nog langer op slot te zetten als niet iedereen zich aan de maatregelen houdt en mensen die de regels overtreden niet hard worden aangepakt? Of zorgt een langere lockdown wel voor minder besmettingen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1