appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 8 januari

Het is onnodig om Trump nu nog af te zetten

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Donald Trump zegt zich neer te leggen bij zijn Nederlaag. In een videoboodschap veroordeelt hij de bestorming van het Capitool en zegt hij alles in het werk te stellen voor een ordentelijke machtsoverdracht naar Joe Biden. Het woord fraude viel opeens niet meer. 

Daarvoor was de druk enorm hoog om Donald Trump uit zijn ambt te zetten. Ook binnen de eigen Republikeinse partij was bij veel mensen de maat vol na de gebeurtenissen van afgelopen dinsdag. Het 25e amendement en het woord impeachment werden uit de kast gehaald. 

Vice-president Mike Pence heeft al laten weten dat hij daaraan niet wil meewerken. En door de verklaring van vannacht is de angel misschien wel uit de situatie gehaald. Toch willen de democraten nog altijd werk maken van zijn afzetting. 

Maar is dat verstandig? Is Amerika meer gebaat bij rust en moeten tegenstanders van Trump de twee weken dat hij president is nog maar voor lief nemen? Of vragen de gebeurtenissen om een symbool als het afzetten van de president? Moet de afrekening tijdens de termijn nog komen, of is dit meer een onderwerp voor rechtszaken? We horen graag wat je vindt! 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1