appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 7 januari

De VS heeft deze chaos over zichzelf afgeroepen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Ongelofelijke beelden gisteravond vanuit Washington waar Trump-aanhangers het Capitool bestormden. De chaos werd compleet toen binnen afzienbare tijd de bestormers de weg naar binnen vonden en alle Congresleden moesten vluchten.

Donald Trump hield kort voor de rellen een bijeenkomst waar hij opnieuw benoemde dat de verkiezingen zijn gestolen. Ook riep de president de menigte op om naar het Capitool te gaan.

Het is niet de eerste keer dat president Trump een grens overschrijdt. Republikeinse partijgenoten hebben de afgelopen jaren grotendeels toegekeken. Komt deze aanval als een verrassing of is het een logisch gevolg van de sentimenten die inmiddels leven bij de Amerikaanse bevolking?

Heb jij banden met Amerika, we horen graag hoe je gisteren hebt gekeken naar de beelden.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1