appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 29 december

Nederland oordeelt te hard over koning Willem-Alexander

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het vertrouwen in onze koning is het afgelopen jaar flink gedaald. In april had 76 procent van de Nederlanders nog vertrouwen in Willem-Alexander, nu is dat nog maar 47 procent, meldt Nieuwsuur. Belangrijke reden voor het kelderende vertrouwen is zijn vakantie naar Griekenland in oktober, die na felle kritiek meteen werd afgebroken. Ook het feit dat de koning een jacht van twee miljoen euro aanschafte, riep nogal wat wrevel op. Toch oogstte Willem-Alexander begin dit jaar nog veel lof vanwege zijn excuses aan Indonesië en zijn 4 mei-toespraak, waarin hij zich kritisch uitsprak over de rol van zijn overgrootmoeder tijdens de jodenvervolging. Daarnaast heeft koning Willem-Alexander zich zeer betrokken getoond bij de coronacrisis, onder meer door de corona-afdeling van een Brabants ziekenhuis te bezoeken. 

Zouden we inderdaad meer oog moeten hebben voor de betrokkenheid van de koning? Of is het terecht dat we hem zijn uitglijers hard aanrekenen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1