appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 28 december

Het kabinet moet onmiddellijk militaire hulp toezeggen aan verpleeg- en verzorgingshuizen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Verpleeg- en verzorgingshuizen luiden de noodklok: Door het hoge aantal coronabesmettingen kunnen ze de druk niet meer aan en vragen om hulp van het leger.  

De veiligheidsregio’s Groningen en Twente schreven dit weekend een brandbrief met de hulpvraag omdat in die regio’s bijna een derde van de verpleeghuizen kampt met coronabesmettingen bij bewoners en uitval bij personeel.  Eerder sloegen Twentse ziekenhuizen al alarm en ook ouderenzorgaanbieders vroegen Defensie om bijstand. Meerdere veiligheidsregio’s lijken zich bij de roep om hulp aan te gaan sluiten.  

Defensie echter houdt de boot af en zegt dat ze weliswaar veel handjes hebben die kunnen helpen maar dat het leveren van specifieke verpleegkundigen of artsen lastig wordt. Maar voor de instellingen dreigt het zwartste scenario. Vanavond praten de veiligheidsregio’s met minister Grapperhaus over de noodkreet.  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1