appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 23 december

De geestelijke nood van jongeren moet meer prioriteit krijgen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De jeugdpsychiatrie staat steeds meer onder druk. Ggz-instellingen zien het aantal crisismeldingen stijgen, in sommige gevallen zelfs met 60% vergeleken met vorig jaar. Crisiszorg betekent de zorg voor jongeren met de grootste geestelijke nood zoals ernstige depressies of zelfmoordneigingen.

De coronapandemie is een van de verklaringen voor de stijging. Maar ook voor de pandemie was in de jeugd-ggz al krapte. We horen dat urgente operaties door kunnen gaan, ook in de coronatijd, maar ook voor jongeren met ernstige psychische problemen is spoed vereist.

Komen deze problemen je bekend voor?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1