appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 11 december

Wopke Hoekstra is de ideale opvolger van Hugo de Jonge als lijstrekker van het CDA

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Hugo de Jonge stopt als lijsttrekker van het CDA. Hij kan zijn verantwoordelijkheden als minister van volksgezondheid en CDA-lijsttrekker niet goed combineren en kiest voor zijn ministerschap waarin hij zich volledig gaat richten op de coronacrisis. 

Binnen de top van het CDA wordt minister Hoekstra van Financiën genoemd als mogelijke opvolger van De Jonge. Zelf heeft Hoekstra nog niet gereageerd op het vertrek van De Jonge. Het is onduidelijk of hij CDA-lijsttrekker wil worden. In juni paste hij hiervoor. 

Hoe kijk jij naar het vertrek van Hugo de Jonge en de vrijgekomen vacature bij het CDA? Is Hoekstra volgens jou de belangrijkste kandidaat om nu toch de kar te trekken bij de partij? Is Pieter Omtzigt, die in principe doorschuift naar de eerste plek op de lijst, een goed alternatief? Of zie je het partijleiderschap van het CDA anders ingevuld? Wij zijn benieuwd naar je ideeën. 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1